Over Bio-ethanol


Voordelen van Bio-ethanol


Onmiddellijk beschikbaar om te mengen met benzine tot 10%, zonder dat alle auto’s van de consumenten dienen te worden aangepast. Voor de introductie van E10 in België, bevatte benzine reeds tot 5% ethanol! maximum).


Ethanol is een stap naar energetische onafhankelijkheid, door gebruik te maken van Europese grondstoffen van niet-fossiele oorsprong om onze energiebehoefte in te lossen. Europa is voor 94% afhankelijk van petroleum, waarvan 84% geïmporteerd wordt (statistieken Europese Commissie). België is voor 77% afhankelijk van fossiele energie. In 2014 voerde het 90% van haar energie behoefte in, waarvan 94% fossiel (Bron Energie Observatorium).


Ontwikkeling van lokale landbouwactiviteiten, door een nieuwe bron van inkomsten te creëren voor landbouwers, en dit in een economisch moeilijke context.


Het telen en omvormen van grondstoffen voor biobrandstoffen laat toe om lokale arbeidsplaatsen te creëren.


De bijproducten van ethanol worden gevaloriseerd, meer bepaald de dierlijke proteïnen, die tot op heden hoofdzakelijk worden geïmporteerd (Europa is voor 70% afhankelijk van deze importen, statistiek ePURE).


Heeft u vragen over Bio Ethanol / Benzine 95 E10?
Waarschijnlijk vindt u het antwoord bij onze FAQ's


FAQ Bekijken